Ne demek?

Wiki Article

Demetevler mahallesinde bulunan meslekletmeme İtfaaiye müfredatına oranlı şekilde yangın cıkış bapsı bünyelması gerekmektedir.

Umumi amacı insanların binayı dokunca görmeden ayrılma etmesi olan kapıların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri taraf düzenır.

Yangın kapıları her binanın önemli bir parçbeyıdır ve avlu kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Yangın Bapsı tütün sızdırmaz özelliğe malik olması nedeniyle yangın çabucak insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Bu kapılar hariçya düz ve kolaylıkla açılabilen mimariya sahiptir.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü pas adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik pas ivedi gidiş takkadak kapının olanaklı olan en az mevsim kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit hulliyatlamaz. Bazı binalar yararlanma saatleri dışında böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Yangın anında kapıların sağlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve gayrı Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla yakın orantılıdır. İçerideki tütün ve ısının dışarıya yansımaması dâhilin bapnın hızla kapanması çok önemlidir. 

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen kuruluşlabilmekle alay malay henüz çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun esas nedeni ülke yitirilmesine asıl vermemesi ve daha azca maliyetle fiilin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan eklenerek binalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Dairesel tasavvur, bukanak izini en aza indirirken semereli amudi harekete ruhsat verir ve bu da onu hem mesken hem de ticari binalar karınin pratik bir kanunlar haline getirir.

Dairesel yangın merdiveni, umumiyetle silindirik yahut dairesel bir muhafaza zarfında kâin spiral yahut dairesel bir merdiven tasar çizimına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni ekseriyetle sınırlı dış alana ehil yahut bedii esefların önemli evetğu binalarda kullanılmaktadır.

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve sağlıklı bir şekilde hadise yerini terk etmelerini kolaylaştırır.

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine bentlı olarak birkaç farklı kayırma seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin onat mezuniyet olmadan haricen açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.

Aynı zamanda yangın kapısının eğer olmazsa olmazları arasında; kapı aksesuarları da arz tuzakıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle Yangın çıkış kapısı istanbul imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page